Projecten

Inventum HK1-10 range

In samenwerking met de Chinese producent en Inventum is deze koffiepadmachine ontwikkeld. Alpha-Beta heeft daarbij het technisch ontwerp, de octrooiafhandeling, de engineering en de implementatie van een nieuw materiaal (Corus Protact ®) voor haar rekening genomen.

 

Alpha-Beta

Marktgerichte innovatie

Inventum HK5

Na de marktintroductie van de metalen koffiepadmachine, bestond de wens om een kunststof koffiepadmachine te introduceren. Alpha-Beta heeft het technische binnenwerk van zowel de metalen als de kunststof machine herontworpen, zodat een gezamenlijk “building block” ontstond. Dit leidt tot schaal– en kostenvoordelen. Hoewel beide machines een totaal verschillend uiterlijk hebben, is het binnenwerk gelijk.

 

Inventum HK2

Een gewone koffiepadmachine heeft vaak een vermogen van 1500W. Voor veel campings is dit vaak te hoog. Daarom is een apparaat ontwikkeld dat maar 800W gebruikt. Door gebruik te maken van stoomdruk kon de pomp achterwege blijven en was een zeer compact apparaat mogelijk. Alpha-Beta heeft het technisch concept, de octrooiafhandeling en de begeleiding van de engineering voor haar rekening genomen.

 

De toekomst

Alpha-Beta heeft de afgelopen jaren veel werk verricht aan de ontwikkeling van frisdrankmachines op basis van capsule systemen. Systemen voor het koelen van water, het koolzuurhoudend maken en het bereiden van hoogwaardige koude, warme en koolzuurhoudende single serve dranken zijn daarvoor ontwikkeld. Naar verwachting zullen deze systemen binnen afzienbare tijd op de markt verschijnen.

Daarnaast is Alpha-Beta zich aan het inwerken op het gebied van eco design. Het cradle to cradle concept geeft daarbij een mooie ambitie voor nieuw te ontwikkelen producten. Op een aantal gebieden is Alpha-Beta bezig te “zaaien”. Dit moet tot een aantal verfrissende concepten en producten op het gebied van eco design en cradle to cradle gaan leveren.

 

Philips Senseo 1

In dienst van Philips als de projectmanager verantwoordelijk voor de eindontwikkeling en productieopstart van de Senseo 1. Een zeer uitdagend project met uiteindelijk verbluffende resultaten.

 

Over Alpha-Beta

Competenties

Achtergrond

Werkwijze

Projecten